» Windows Çözümleri» Terimler & Bilgiler» PHP Hakkında» MYSQL» Linux Güvenlik» JQUERY» Javascript» İnternet & Ağ» Diğer Bilgiler» Bilgisayar Hakkında» Arama Motorları **** » Bilgisayar teknik servisi ve danışmanlık hizmetleri » Bilgisayar sistemlerinde Güvenlik ve Güvenilirlik» Bilgisayarınızdaki sorunlar canınızı sıkıyorsa bu fiyatları kaçırmayın. Periyodik bakım sayesinde bilgisayarınızın ömrünü uzatabileceğinizi unutmayın. » Virüslerden korunma yolları nelerdir?» İnternet, her geçen gün daha fazla kişiye ulaşmaktadır. İnternet siteleri en etkili ve düşük maliyetli tanıtım aracıdır. Firmanın tanıtımının o firmaya getiri sağlayacağı muhakkaktır. Tanıtılamayan bir hizmet yada bir ürünün tüketicisine ulaştırılamayacağı ve aynı şekilde pazarlanamayacağı herkes tarafından bilinmektedir. » Network Yönetim Sistemi » Güvenlik Danışmanlığı Hizmetleri» Anahtar Sözcükleri Tıklatma Başına Ödeme Reklamlarıyla Sınayın » Ev kullanıcısı veya işletmeler için yerinde teknik servis hizmeti, konusunda uzman personellerimiz tarafından randevu yöntemiyle ve marka bağımsız olarak gerçekleştirilmektedir.» İş Yerinde hizmet periyodik bakım ve acil çağrı olmak üzere 2 şekilde verilmektedir. Periyodik bakımlar ve acil durumlar çerçevesinde teknik servisimiz firmanızı ziyaret edecek, sorunlara yerinde müdahale edecek ve sorununuzu en kısa zamanda çözecektir. Yerinde destek kapsamında anlaşmaya göre periyodik olarak tüm sistemlerinizin genel bakımı yapılacaktır.» Apple, İpad, Notebook, Minibook, Dizüstü ve Masaüstü Bilgisayar Teknik Servisi» Sistem Destek Hizmetleri İşletim sistemi desteği, Microsoft BackOffice desteği, Sunucu üzerinde çalışan üçüncü parti yazılımlar, İstemci üzerinde çalışan üçüncü parti yazılımlar, İletişim ağı (network) sistem desteği, Sistem yazılımları kuruluş hizmetleri,» Ağ kurulumu, yönetimi ve güvenliği, Özel yazılımlar ve paket programlara çözümler, Donanım çözümleri ve danışmanlık hizmeti, Akınsoft çözümleri, Akınsoft Sektörel Program çözümleri, Güvenlik Kamera çözümleri, Web hosting hizmetleri, Web tasarım hizmetleri ve danışmanlık hizmetleridir. Hızlı, kesintisiz, güvenli, hizmet ve destek sunuyoruz.» Sunucu Kurulumu» TTnet Aile Koruma Şifresi» İşletmenizin bütün bilgileri bilgisayarinizda ama verileriniz kayboldu, yada bilgisayariniz hasar gördü. Yanlışlıkla dosyaları sildiniz, hatta format attınız, virüs bulaştı ve disk açmıyor. » Windows 2003/2008 Server Kurulum ve Teknik Destek İşlemleri » İster faaliyet alanınız ya da firmanızın ihtiyaçları doğrultusunda sıra dışı, ister sonuç odaklı basit ama işlevsel tasarım olsun, ABC Bilgisayar Hizmetleri kurumsal imajınızı en iyi şekilde yansıtan ve ihtiyaçlarınızı en uygun biçimde karşılayan, kullanımı kolay, ziyaretçi dostu siteleri hayata geçiriyor.
|
Bilgisayar sistemlerinde Güvenlik ve Güvenilirlik
|
Firmaların ihtiyaçlarına yönelik çeşitli ağaltyapısı, topolojisi ve çözümünden bahsetmek mümkündür. Ağçözümleri sağlanırken ve bilgisayar ağları tasarlanırken gelişime ve ileriye dönük uygulamalara göre bir çalışma yapılmalıdır. Bunları yaparken bazı kriterlere dikkat edilmelidir. Bu kriterlerden önemlileri şu şekilde sıralanabilir:
Ağdaki Aktif Kullanıcı Sayısı: Ağda aynı anda kaç kullanıcının çalışabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu parametre saptanırken kullanıcı sayısının artabileceği de hatırda tutulmalıdır. Aksi halde sistemde sonradan değişiklikler yapmak yüksek maliyet gerektirir ve zaman kaybına neden olur. Bu kriter özellikle merkezi ağ(login) sunucusu olan ağlarda önemlidir. çünkü ağsunuculu işletim sistemleri ve ağaltyapıları (taşıyıcı omurga bandgenişliği ve hub - switch gibi ağbağlantı cihazları) belirli kapasitelerin üzerinde çalışmaya başladıklarında sorunlar ortaya çıkar.
Ağın Kapladığı Alan ve En Uç Noktalar Arasındaki Mesafe: Ağın kapsayacağı alan ve birbirine en uzakta bulunan düğümlerin (ağcihazları) mesafesi dikkate alınarak ağtopolojisi, kablo tipi ve iletim cihazları seçilmelidir. örneğin en uzak mesafe 90 - 100 metreyi geçmiyorsa Category 5 - UTP kablo ve ethernet teknolojisi iletim cihazı olarak da uç sayısına bağlı olarak hub veya switch kullanmak uygun olacaktır.
Ağda Dolaşacak Veri Trafik Yoğunluğu: Bu kriter özellikle ağda kullanılacak yapıların (kablo, hub, ağbirimleri, PC'lerin ağadaptörleri gibi) destekledikleri band genişliklerine karar vermede önemli olmaktadır. Yüksek bandgenişliği olan bir ağtasarlamak ağdaki iletim hızını arttırarak zamanı azaltacaktır. örneğin saniyede 10 Megabit veri taşıyan bir ethernet ağındaki veri trafiği yoğunsa ve bu yoğunluk performansı düşürüyorsa, bandgenişliğini saniyede 100 Megabit'e çıkarmak ağdaki haberleşme hızını arttıracaktır.
Mantıksal Grupların Oluşturulması: Ağda ortak kullanılacak kaynaklara (yazıcı, fax, dosya, data vb.) kullanıcıların erişimi sağlanırken, mümkün olduğu kadar ortak çalışan kişilerin aynı mantıksal çalışma gruplarında kullanılması ve eğer birden fazla fiziksel segment (ağbölümü) varsa, aynı segmentte yer alması uygun olacaktır. Bu işlerin daha düzenli ve hızlı yürütülmesini sağlayacaktır.
Güvenlik ve Güvenilirlik: Ağda kullanıcılar kaynaklara erişirken bazı haklar ve sınırlandırmalar çerçevesinde ağkaynaklarından faydalanırlar. Göreceli olarak geniş ağlarda, kullanıcıların ağa girebilmesi için login server'lar kullanılır. Kullanıcı ağa bağlanmak için kullanıcı adını ve parolasını girmek zorundadır. Böylece ağkaynaklarına kullanıcıların hangi haklar ve kısıtlamalarla erişebileceği tanımlanabilir ve bu tanımlama merkezi bir biçimde yapılarak güvenlik kontrolü tek elden yapılabilir. Bu yapı, bilgiye yetkili erişim imkanı sağlar. Yani her bilgi kaynağı herkes tarafından kullanılamaz. Bu yapının şekillenmesi tamamen firmanın güvenlik ihtiyaçlarına bağlıdır. Güvenlik açısından ve ağservisleri bakımından geniş imkanlar sunan Microsoft NT ve Linux gibi ağişletim sistemleri örnek olarak verilebilir.
Kullanılacak Ağ Servisleri: Ağyapısı tasarlanırken, ağda hangi servislerin kullanılacağı önceden belirlenmelidir. Yerel alan veya geniş alan ağlarda hangi servislerin kullanılacağı, ağda kullanılacak sunucu, istemci ağyazıcısı, ağcihazları vb. donanımın seçimini etkileyeceği gibi ağişletim sistemi, bandgenişliği ve güvenlik unsurları gibi kavramların seçimini de etkiler. örneğin yerel bir ağınız varsa ve bu ağdan Internet'te bazı bilgilerin yayımlanmasını istiyorsanız (web sayfası üzerinden, ftp (dosya transfer protokolü) veya halka açık veri tabanları vb.) yerel ağınızın Internet'e bağlanması, sürekli açık olacak kesintisiz bir Internet altyapısı (kiralık data hatları ile) bu yapıya uygun bir bandgenişliği seçimi, isteğe göre web, ftp, mail sunucuları (Internet üzerinden mail hizmeti vermek için) yapılandırmak gerekecektir. Veya mobil kullanıcılarınızın uzaktan modemle ağınıza bağlanmasını istiyorsanız RAS (Remote Access Service, Uzak Erişim Servisi) servisinin kurulması gerekir. Bu tür kullanıcıların sayısı çok ise bu işlem için bir sunucu tahsis edilmesi gerekecektir.Veya birbirinden uzakta yerel ağlarınızın veri haberleşmesi, ses haberleşmesi yapmak üzere data hatlarıyla birbirlerine bağlanmasını isterseniz (Geniş alan ağkurulması) buna göre bir yapılandırmaya gitmek gerekecektir. Ya da kullanıcılarınızın Internet'ten mail alıp mail göndermesi gibi bir ihtiyaç söz konusu ise ve bunu kendi yerel ağınızda yapmak istiyorsanız bir mail sunucusu kurmak gerekecektir. Diğer bir örnek de firma içinde web tabanlı, http protokolü ile firmanız bünyesinde bir intranet web sitesi kurarak kullanıcıların bilgi paylaşımı ve dokümanların ilgili kullanıcı ve gruplara dağıtımı otomatik hale getirilebilir. Bunu yaparken kullanıcıların katılımı (interaktif - dinamik bir site) sağlanabilir. Tüm bu servislerin kullanılabilmesi için daha değişik bir altyapı ve sunucu - istemci mimarisi gerekecektir.
|
|